Poeder van yacon (100g)

Poeder van yacon
Benodigdheden Hoeveelheid
Yacon 2600g
Sapcentrifuge  
Droogtoren  
Blender  

Werkwijze

  1. Schil de yacon en snij in grove stukken
  2. Steek de grove stukken yacon door een sapcentrifuge zodat zowel sap als pulp van yacon wordt verkregen. Na deze stap verkrijg je 690g pulp en 1910gram sap.
    TIP: Bewaar het sap koel, vacuüm of diepvries om er nadien stroop van te maken. 
  3. De pulp wordt in kleine beetjes op het rooster verspreid en zachtjes platgedrukt
  4. Droog 690g yacon pulp (overschot sapcentrifuge) gedurende 300 minuten op 60°C in een Dorex
  5. Verwerk de gedroogde pulp tot een poeder door 30 seconden te mixen op stand 10 in een thermomix
    (met mortier kan je geen poeder vormen)

Gebruik

Gebruik het poeder als lekker zoetmiddel voor koffie, thee, yoghurt, havermout