Stroop van yacon (100ml)

Yacon syrup
Benodigdheden Hoeveelheid
Yacon 1400g
Sapcentrifuge  
Steelpannetje  

 

Werkwijze

  1. Schil  en was de yacon
  2. Snij de yacon in grove stukken
  3. Steek de grove stukken yacon door een sapcentrifuge zodat zowel sap als pulp van yacon wordt verkregen. Na deze stap verkrijg je 400g pulp en 1000g sap.
    TIP: Bewaar de pulp koel, vacuüm of diepvries om er nadien poeder of yacomousse van te maken. 
  4. Laat het sap gedurende 5,5 uur inkoken in een steelpannetje op een laag vuur. Zorg voor een constante temperatuur van het sap tussen de  60-70°C.

Tip

  • Voeg een extra smaak toe aan de stroop door tijdens het kookproces 3 ml gember of 100 ml Darjeeling thee toe te voegen.

Gebruik

  • Gebruik de stroop als lekker zoetmiddel voor op pannenkoeken, thee, koffie, yoghurt, ...