Yacomousse (4 personen – 85g per portie)

yacomousse
Ingrediënten Hoeveelheid
Eiwit (gepasteuriseerd) 120g
Eigeel (gepasteuriseerd) 60g
Chocolade 85g
Yacon 85g

 

Benodigdheden

snijmes, snijplank, sapcentrifuge, microgolfoven, siliconen spatel, 2 vetvrije inox kommen (smelten chocolade en stijfkloppen eiwit), vetvrije mengkom, potjes met deksel (bewaring yacomousse). Eventueel: keukenrobot (stijfkoppen eiwit en vermengen ingrediënten)

Bereidingswijze

  1. Schil en was de yacon tot alle aarde is verdwenen.
  2. Scheidt het pulp van het sap met een sapcentrifuge.
    Het sap wordt verder in dit recept niet meer gebruikt maar kan bewaard worden in de diepvries om er bijvoorbeeld confituur van te maken. 
  3. Verhit de yaconpulp in de microgolfoven tot een temperatuur van 40°C.
  4. Smelt de chocolade in de microgolfoven (30 seconden aan een gemiddeld vermogen) of au bain-marie.
    Het is belangrijk dat de chocolade traag smelt zodat het niet aanbakt. 
  5. Vermeng de yacon eerst met de chocolade vooraleer het geheel voorzichtig te vermengen met het eigeel.
  6. Klop het eiwit stijf.
    Hierbij is het belangrijk dat de klopper vetvrij is en het eiwit op kamertemperatuur is. Haal het eiwit van tevoren uit de koelkast en spoel de klopper voor gebruik met water en azijn. 
  7. Spatel het eiwit voorzichtig onder het mengsel van yacon met chocolade en eigeel.
  8. Vul de yacomousse af  in geschikte potjes. Plaats na 5 minuten het deksel erop. 
  9. Laat opstijven in de koelkast. 

Serveertips

kersenbloesem, munt, honing, kokosnoot en rood fruit

foodpairing