Plukhof Beernem

plukhof beernem

Plukhof Beernem is een initiatief van verschillende buurtbewoners, opgericht in 2015. Samen met voormalig boer Martin werd de kloostertuin in Patershof omgetoverd tot een bloeiende groentetuin, waar reeds heel wat deelnemers biologische groenten komen plukken. In 2018 wordt de fakkel overgedragen aan de nieuwe boer Jeroen.

HOE WERKT HET?

Voor de aanvang van het seizoen (april) betaal je een deelnemersbijdrage. Op die manier betaal je de boer voor zijn werk. Tijdens het jaar kom je jouw aandeel verse groenten zelf oogsten. Dit kan 24/24 en 7/7, dus wanneer het voor jou het beste uitkomt. Dit noemen we het CSA-systeem, Community Supported Agriculture of Gemeenschapsondersteunende landbouw. Meer info hierover vind je op www.csa-netwerk.be

LOKAAL EN DUURZAAM

Met Plukhof Beernem kies je mee voor ecologische en sociaal duurzame landbouw. Landbouw die zorg draagt voor de bodem en het milieu, voor onze gezondheid en die van de komende generaties. De keten is heel kort en verser kan niet.

GEVARIEERD EN GEZOND

De deelnemers kunnen zelf in overleg met de boer beslissen welke groenten er geteeld worden en hoeveel. Er kan naast een ruim assortiment biologische groenten ook wat klein fruit geteeld worden (aardbeien, frambozen,…). Naast de klassieke groenten zullen er ook heel wat ‘vergeten’ groenten gekweekt worden zoals koolrabi, aardpeer, boerenkool, postelein, rabarber, snijbiet, …

TOTAALERVARING

Plukhof Beernem is een rustpunt in deze drukke tijden. Je voelt de natuur, je ziet wat er groeit en bloeit, je leeft mee met de seizoenen. Wie goesting heeft kan tijdens een ‘werkdag’ eens de handen uit de mouwen steken samen met de boer of ter plaatse een oogstfeest meevieren om elkaar (en de groenten) beter te leren kennen.

51.1425008, 3.3459707

Adres

Plukhof Beernem
Jeroen Deroo
Kasteeldreef 9
8730 Beernem
België

Functie
Teelt en verkoop bataat en yacon