VLTI Torhout

vlti torhout

Het VLTI is een school voor toekomstgericht agrarisch en wetenschappelijk onderwijs met volgende studiemogelijkheden voor jongens en meisjes vanaf het derde jaar secundair:

  • landbouw
  • tuinbouw
  • paardrijden en verzorgen (een unieke richting in het Vlaams katholiek onderwijs)
  • biotechnische wetenschappen
  • techniek-wetenschappen
  • chemie (derde graad)

Onze leerlingen doen veel praktijkervaring op dankzij practica, bedrijfsbezoeken, sprekers in de klas, werkplekleren en stages. Ze volgen les in goed uitgeruste en moderne lokalen, labo’s en werkplaatsen (serres, loods, schoolhoeve, hippisch centrum). Als kers op de taart krijgen alle leerlingen van de derde graad de unieke mogelijkheid om op buitenlandse stage te gaan doorheen heel Europa en Canada, op een agrarisch bedrijf of in een manege.

In de afdeling land- en tuinbouw krijgen onze leerlingen ofwel een stevige, praktisch-technische opleiding om het in het hoger (agrarisch) onderwijs waar te maken ofwel leiden we hen op tot zelfstandige bedrijfsleider of tot werknemer in de agrarische sector en de toeleveringsbedrijven.

Met onze unieke richting paardrijden en verzorgen zijn wij een school waar paardensport en onderwijs samengaan.

In de richtingen wetenschappen krijgen onze leerlingen naast een brede algemene vorming met ruime aandacht voor wetenschappen en wiskunde, een stevige ondersteuning van de theorie via de vele laboratoriumoefeningen.  In de richting chemie leggen we de nadruk nog meer op het praktische door de specifieke vaardigheden en een kritische houding in te oefenen in de extra uren laboratoriumwerk.

51.0703971, 3.1097463999999

Adres

VLTI Torhout
Keibergstraat 5A
8820 Torhout
België

Contactpersoon
Nik Vandenberghe
Functie
Teelt en verkoop bataat en yacon