Chocolate chip Yacon Cookies

Deze cookies zijn heerlijk door de gekaramelliseerde onderkant en zachte binnenkant.

Untitled.jpg

Ingrediënten

Voor 15 koekjes


- 125g boter (op kamertemperatuur)
- 170g bloem
- 1 mespunt bakpoeder
- een snuif zout
- 130g suiker

- zeste van een halve citroen

- 1 eierdooier
- 100g yacon* (in kleine blokjes gesneden)
- een scheutje sinaasappelsap

- 80g (melk)chocolade (in stukjes)
- snuf zout

*komt overeen met een kleine yacon

Werkwijze

1. Smelt 75 gram van de boter in een pan op een laag vuurtje en laat zo’n 5 min opstaan tot dat de boter licht begint te kleuren (‘beurre noisette’). Laat afkoelen en zet in de koelkast.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en citroenzeste.

3. Voeg de zachte boter en afkoelde boter toe samen met de eierdooier en meng tot een egaal beslag.

4. Schil de yacon en snijd in zeer fijne blokjes. Besprenkel deze met sinaasappelsap.

5. Voeg de stukjes yacon toe aan het beslag samen met de chocoladestukjes en meng.

6. Maak bolletjes van dit deeg ter grote van een pingpongbal en zet deze 2 uur in de koelkast.



7. Leg de afgekoelde balletjes op een met bakpapier beklede bakvorm op voldoende afstand van elkaar (zo’n 5 cm) en bak 19 minuten op 180°C.