top of page

De smeuïgste Appel - Yaconcake

Een heerlijke cake die de waar yacon zorgt voor een fruitige zoete smaak en smeuïge textuur. Door het toevoegen van de yacon kan je een stuk minder suiker toevoegen dan andere cakerecepten en krijg je toch de zoete smaak. Perfect voor bij een zondagse high tea!

Untitled.jpg

Ingrediënten

- 3 grote eieren
- 140g suiker
- 50g yoghurt
- 180g bloem
- 7g bakpoeder (ongeveer een half zakje)
- 100g boter (op kamertemperatuur)
- 150g* yacon (geraspt)
- een scheutje citroensap
- 120g appel (in blokjes)
- 30 g walnoot
- snuf zout

*komt overeen met één middelgrote yacon

Werkwijze

1. Klop de eieren met de suiker tot een ruban.

2. Voeg de bloem, bakpoeder, yoghurt, zout toe en meng goed.

3. Voeg de zachte boter toe en meng tot een egaal beslag.

4. Schil de appel en snijd in stukjes van zo'n 1 cm. Schil de yacon en rasp. Besprenkel met citroensap om bruinkleuring te voorkomen. Voeg de appel en yacon toe aan het beslag en meng.

5. Hak de geroosterde walnoten grof en voeg bij het mengsel.

6. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak 50 minuten op 170°C. Laat de cake even rusten voor je hem aansnijdt. In een afgesloten trommel blijft de cake zo'n 3 dagen goed.

bottom of page