Quiche met paprika, champignons & yacon

Een heerlijke quiche waarin de gestoofde yacon zorgt voor een knapperige en zoete toets. Serveer deze quiche met een fris slaatje.

Untitled.jpg

Ingrediënten

- 1 sjalot

- een teentje look

- 1 yacon

- 125g champignons (in stukken)

- 1 paprika (in reepjes gesneden)

- 2 takjes verse tijm (blaadjes geplukt)
- 1 vel kruimeldeeg*

- 3 eieren

- 125 ml room

- 100 g gemalen Emmental

- een theelepel mosterd
- zout en peper

- scheut olijfolie

* als je tijd hebt maak je kruimeldeeg dan zelf. Heerlijk!

Werkwijze

1. Snipper de sjalot, snijd de yacon in blokjes en bak ze in hete olijfolie tot ze gekaramelliseerd zijn.

2. Voeg de reepjes paprika, geperste look en de gesneden champignons toe en bak tot de paprika beetgaar is.

3. Klop de eieren samen met de room, mosterd en tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

4. Leg de kruimeldeeg in een ronde bakvorm, verdeel het groentemengsel hierop en overgiet met het eimengsel.

5. Bestrooi met de gemalen Emmental.

6. Laat de quiche 30min bakken op 175°C.



* Voor een optimale krokante bodem kan je het deeg ook blind bakken.